• 22-23 lipca 2016
  • Wrocław, Między Mostami

Krug zaczyna się tam, gdzie kończy się Szampan

Najcenniejsze bąble w butelce to KRUG Clos D’Ambonnay – trochę ponad 10.000 zł za butelkę i tu cenę robi nektar!

Proces produkcji szampana jest długi i skomplikowany, a odpowiadają za niego cztery osoby, tzw. cellar master, czyli szef piwnicy Kruga i trzech pomocników.

W połowie kwietnia, jak co roku, Eric Lebel przygotował mieszankę 180 win pochodzących z 12 roczników.

Tegoroczne Grande Cuvée na rynku pojawi się w roku 2020. Każda butelka szampana ma z tyłu specjalny kod, po wpisaniu go na stronę internetową wyświetli się informacja, z ilu win i z jakiego rocznika powstał konkretny szampan.

krug4

Brak komentarzy, napisz coś poniżej!


Dodaj Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Komentarz *

Imię
Email *
Strona www