• 22-23 July 2016
  • Wrocław, Between Bridges

Krug zaczyna się tam, gdzie kończy się Szampan

Najcenniejsze bąble w butelce to KRUG Clos D’Ambonnay – trochę ponad 10.000 zł za butelkę i tu cenę robi nektar!

Proces produkcji szampana jest długi i skomplikowany, a odpowiadają za niego cztery osoby, tzw. cellar master, czyli szef piwnicy Kruga i trzech pomocników.

W połowie kwietnia, jak co roku, Eric Lebel przygotował mieszankę 180 win pochodzących z 12 roczników.

Tegoroczne Grande Cuvée na rynku pojawi się w roku 2020. Każda butelka szampana ma z tyłu specjalny kod, po wpisaniu go na stronę internetową wyświetli się informacja, z ilu win i z jakiego rocznika powstał konkretny szampan.

krug4

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *

Name
Email *
Website